CEOS Development Environment

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china

2018 SIT Technical Workshop

Event Dates: September 11th - 14th, 2018

 

Note: All 2018 SIT Technical Workshop attendees must be formally registered by 24 August 2018 to be granted access to EUMETSAT Headquarters.

Workshop Location: Darmstadt, Germany

Hosted by: The National Oceanic & Atmospheric Administration (NOAA, USA)

Week at a Glance

  • Tuesday 11 September: Virtual Constellation / Working Group Day
  • Wednesday 12 September: side meetings
  • Thursday-Friday 13-14 September: SIT Technical Workshop

Logistics

Documents

SITTW2018

 

Agenda

Wednesday, September 12th, 2018 – Side Meetings

Registration: 08:30-09:00

SITTW2018_SideMeetings

 

Icebreaker/Hosted Reception: 6:00 -7:00

Location:  TBD (EUMETSAT Foyer or EUMETSAT Canteen)

Thursday, September 13th, 2018 – Day 1

Sessions: Welcome and Introduction; Climate and Carbon Observations; Data; and, User Engagement Activities.

Location: Council Room/STG-AFG

Registration: 8:30 – 9:00

Session 1:  Welcome and Introduction

#

Time

Duration

Topic

Presenter

1.1

9:00 – 9:05

5 min

Welcome [presentation]

Steve Volz, SIT Chair (NOAA)

1.2

9:05 – 9:10

5 min

EUMETSAT DG Welcome

Alain Ratier, Director General (EUMETSAT)

1.3

9:10 – 9:20

10 min

Tour de Table Introductions

All

1.4

9:20 – 9:35

15 min

SIT Chair Introduction [presentation]

–      Review of Workshop objectives and adoption of agenda

–      Continuity of SIT Chair themes

–      SIT-33 outcomes recap and action status

Steve Volz, SIT Chair (NOAA)

1.5

9:35 – 9:45

10 min

Review of Chair Priorities [presentation]

–      CO2 and GHGs

–      Data

Mauro Facchini, CEOS Chair Team (COM)

1.6

9:45 – 10:15

30 min

Review of VC/WG Day Outcomes [presentation]

–      Main outcomes

–      Items for consideration during the Workshop

–      Possible Plenary decisions

VC/WG Day Nominee(s)

Group Photo and Coffee Break: 10:15 – 10:35, 20 minutes

Session 2:  Climate and Carbon Observations

#

Time

Duration

Topic

Presenter

2.1

10:35 – 10:45

10 min

Session Introduction [presentation]

Steve Volz, SIT Chair (NOAA)

2.2

10:45 – 11:00

15 min

Working Group Climate (WGClimate) [presentation]

–      Space Agency statement to SBSTA 49 and preparations for COP-24

–      GCOS and ECV Inventory gap analysis

–      Actions SIT 33-07 and CEOS-31-01

Jörg Schulz, WGClimate Chair (EUMETSAT)

2.3

11:00 – 11:10

10 min

CEOS Chair Greenhouse Gas (GHG) Workshop [presentation]

–      Interfaces Between CEOS Agencies and the GHG Monitoring System

–      Laying the foundation for an international effort on CO2 and GHG monitoring system

Mark Dowell, CEOS Chair Team (COM)

2.4

11:10 – 11:30

20 min

CEOS Carbon Strategy [presentation]

–      Carbon data portal prototype

–      Cal/Val and production of biomass products

–      Colombia Data Cube prototype

–      CGMS coordination

–      Action SIT 33-12

Mark Dowell, CEOS Chair Team (COM)

2.5

11:30 – 11:45

15 min

AC-VC GHG White Paper [presentation]

–      GHG White Paper

–      Air Quality Constellation

–      Actions SITTWS-2017-17 and 2017-18 

Ben Veihelmann, AC-VC Co-Lead (ESA)

David Crisp, AC-VC (NASA)

2.6

11:45 – 11:55

10 min

IPCC Guidelines and Way Forward [presentation]

–      2019 IPCC Guidelines for National Greenhouse Gas Inventories

Akiko Suzuki (JAXA)

2.7

11:55 – 12:20

25 min

Discussion Time

–      Confirmation of next steps that need to be completed before CEOS and GEO Plenaries

–      Plenary decisions recommended/required

All

Lunch: 12:20 – 1:20, 60 minutes

Session 3:  Data

#

Time

Duration

Topic

Presenter

3.1

1:20 – 1:30

10 min

Session Introduction [presentation]

Steve Volz, SIT Chair (NOAA)

3.2

1:30 – 1:40

10 min

CEOS Chair FDA Workshop [presentation]

Michael Berger, CEOS Chair Team (COM)

3.3

1:40 – 2:00

20 min

Future Data Architecture (FDA) [presentation] [Aeolus Slide]

–      Continuity

–      Next Steps

Nic Hanowski, FDA AHT Co-Lead (ESA)

3.4

2:00 – 2:15

15 min

Analysis Ready Data (ARD) [presentation]

–      Joint meeting outcomes

–      CARD4L and Data processing with connections to LEO-GEO. Action SIT 33-14

–      CEOS ARD Strategy and LSI-VC-5-13

Jenn Lacey, LSI-VC Co-Lead (USGS)

3.5

2:15 – 2:30

15 min

Working Group on Information Systems and Services (WGISS) [presentation]

–      WGISS activities in support of ARD generation and delivery

Mirko Albani, WGISS Chair (ESA)

3.6

2:30 – 2:50

20 min

Data Cubes [presentation]

–      CEOS, Open Data Cube, and other Data Exploitation Platforms

–      ARD Requirements

Brian Killough, SEO (NASA)

3.7

2:50 – 3:00

10 min

Working Group on Calibration and Validation (WGCV) [presentation]

–      WGCV activities in support of FDA and ARD

Kurt Thome, WGCV Chair (NASA)

3.8

3:00 – 3:30

30 min

Discussion Time

–      Confirmation of next steps that need to be completed before CEOS and GEO Plenaries

–      Plenary decisions recommended/required

All

Coffee Break: 3:30 – 3:45, 15 minutes

Session 4:  User Engagement Activities

#

Time

Duration

Topic

Presenter

4.1

3:45 – 3:55

10 min

SIT Chair Introduction [presentation]

Steve Volz, SIT Chair (NOAA)

4.2

3:55 – 4:10

15 min

Support to SDGs [presentation]

Marc Paganini, SDG AHT Co-Lead (ESA)

4.3

4:10 – 4:25

15 min

Observations for Disasters [presentation]

–      Expansion of GEO-DARMA Flood Pilot to Lower Mekong. Action SIT 33-03

Simona Zoffoli, WGDisasters Chair (ASI)

4.4

4:25 – 4:40

15 min

Observations for Forests [presentation] [engagement paper]

–      Support to GFOI Phase 2

–      GFOI Data Component

–      Discussion on structure and capacity

Osamu Ochiai, GFOI Lead for CEOS (JAXA)

4.5

4:40 – 4:55

15 min

Observations for Agriculture [presentation]

–      GEOGLAM Requirements Summary

–      CEOS GEOGLAM AHWG Strategic Response Plan

Brad Doorn, GEOGLAM AHWG Co-Lead (NASA)

4.6

4:55 – 5:20

25 min

Discussion Time

–      Confirmation of next steps that need to be completed before CEOS and GEO Plenaries

–      Plenary decisions recommended/required

All

4.7

5:20 – 5:40

20 min

Wrap-up

–      Day one summary

–      Day two preview

Steve Volz, SIT Chair (NOAA)

Wrap-Up

#

Time

Duration

Topic

Presenter

 

5:20 – 5:40

20 min

Wrap-up

–      Day one summary

–      Day two preview

Steve Volz, SIT Chair (NOAA)

 

Adjourn: 5:40

Hosted Dinner:  7:15 – 9:45

Full details to be provided

  • Dress: Casual/”rustic” (no business attire allowed)
  • Cuisine: French
  • Transportation:
    • Bus pick-up at Prinz Heinrich Hotel (downtown Darmstadt) at 6:30
    • Bus pick-up at Best Western Plaza Hotel (near EUMETSAT) at 6:45
    • Travel to destination ~25 minutes

Friday, September 14th, 2018 – Day 2

Sessions: Oceans and Freshwater; VC, WG, and AHT Sustainability; Partnerships; and, Work Planning and Close.

Location: Council Room/STG-AFG

Registration: 8:30 – 9:00

Session 5:  Oceans and Water Cycle

#

Time

Duration

Topic

Presenter

5.1

9:00 – 9:10

10 min

Session Introduction [presentation]

Steve Volz, SIT Chair (NOAA)

5.2

9:10 – 9:20

10 min

Advancement of the COVERAGE Initiative [presentation]

Vardis Tsontos, COVERAGE (NASA)

5.3

9:20 – 9:30

10 min

SST-VC [presentation]

–      Tangible outcomes

–      Plenary decisions required

Anne O’Carroll, SST-VC Co-Lead (EUMETSAT)

5.4

9:30 – 9:40

10 min

OST-VC [presentation]

–      Tangible outcomes

–      Plenary decisions required

Remko Scharroo, OST-VC Co-Lead (EUMETSAT)

5.5

9:40 – 9:50

10 min

OSVW-VC [presentation]

–      Tangible outcomes

–      Plenary decisions required

Stefanie Linow, OSVW-VC Co-Lead (EUMETSAT)

5.6

9:50 – 10:00

10 min

OCR-VC [presentation]

–      Tangible outcomes

–      In consultation with LSI-VC, update on Water Feasibility Study. Action SIT 33-08

–      Plenary decisions required

Ewa Kwiatkowska, OCR-VC Co-Lead (EUMETSAT)

5.7

10:00 – 10:10

10 min

P-VC [presentation]

–      Tangible outcomes

–      Plenary decisions required

Steve Neeck, P-VC Co-Lead (NASA)

5.8

10:10 – 10:20

10 min

Freshwater from Space [presentation]

–      Workshop plans update

–       Action CEOS-31-05

Alex Held, SIT Vice Chair (CSIRO)*

5.9

10:20 – 10:50

30 min

Discussion Time

–      Confirmation of next steps that need to be completed before CEOS and GEO Plenaries

–      Plenary decisions recommended/required

All

Coffee Break: 10:50 – 11:05, 15 minutes

Session 6:  VC, WG, and AHT Sustainability

 

#

Time

Duration

Topic

Presenter

6.1

11:05 – 11:15

10 min

Session Introduction [presentation]

–      Tangible outcomes

–      Optimization of resource utilization

–      Consistency and efficiency

–       Mission Planning inputs

Steve Volz, SIT Chair (NOAA)

6.2

11:15– 11:35

20 min

CEOS Resources Utilization [presentation]

–      Actions SIT 33-01 and SIT 33-05

Steve Volz, SIT Chair (NOAA)

6.3

11:35 – 11:55

20 min

Ad hoc Team (AHT) Lifecycles [presentation] [presentation 2]

–      Mandate renewal and reporting

–      Coordination prior to Plenary decision

–       SDCG, GEOGLAM AHWG, FDA AHT, SDG AHT

–       Action SIT 33-11

Stephen Ward, SIT Chair Team

6.4

11:55 – 12:20

25 min

Discussion Time

–      Resource limitation

–      Confirmation of next steps that need to be completed before CEOS and GEO Plenaries

–      Plenary decisions recommended/required

All

 7.4*

12:20 – 12:30

10 min

 WGCapD Capacity Building Activities [presentation] Nancy Searby, WGCapD Vice Chair (NASA)

Lunch: 12:30 – 1:30, 60 minutes

Session 7:  Partnerships

#

Time

Duration

Topic

Presenter

7.1

1:30 – 1:40

10 min

Session Introduction [presentation]

Steve Volz, SIT Chair (NOAA)

7.2

1:40 – 1:50

10 min

Engagement with GEO [presentation]

–      Work Programme

–      Priorities: Climate, Disasters, SDGs

–      GEO-XV Plenary

Kerry Sawyer, SIT Chair Team (NOAA)

 

7.3

1:50 – 2:05

15 min

GEO-LEO Activities Update [presentation full 221MB] [presentation PDF]

–      Actions SIT 33-15 and SIT 33-16

Dan Lindsey (NOAA)

7.4*

 

See Above

 

7.5

2:05 – 2:35

30 min

Discussion Time

–      Confirmation of next steps that need to be completed before CEOS and GEO Plenaries

–      Plenary decisions recommended/required

All

Coffee break: 2:35 – 2:50, 15 minutes

Session 8:  Work Planning and Closing

#

Time

Duration

Topic

Presenter

8.1

2:50 – 2:55

5 min

Session Introduction [presentation]

Steve Volz, SIT Chair (NOAA)

8.2

2:55 – 3:10

15 min

Work Planning [presentation]

–      CEOS 2018-2020 Work Plan Status

–      CEOS 2019 process improvements

–      Linkages to GEO Work Programme

Steven Hosford, CEO (ESA/CNES)

8.3

3:10 – 3:25

15 min

Plenary Decision Items [presentation]

–      New membership

–      VC/WG/AHT consistency and efficiencies

–      Others as arising

Steve Volz, SIT Chair (NOAA), Mauro Facchini, CEOS Chair Team (COM)

8.4

3:25 – 3:40

15 min

AOB

All

8.5

3:40 – 3:55

15 min

Review of Actions

–      Highlight Workshop actions to Plenary

SIT Chair Team

8.6

3:55 – 4:05

10 min

Incoming CEOS Chair Objectives [presentation]

Vu Anh Tuan, Incoming CEOS Chair Team (VNSC)

8.7

4:05 – 4:15

10 min

CEOS Plenary Preparations [presentation]

Astrid Koch, CEOS Chair Team (COM)

8.8

4:15 – 4:30

15 min

SIT Chair Closing Remarks [presentation]

Steve Volz, SIT Chair (NOAA)

Adjourn: 4:30